På Agroteknikk i forrige uke hadde vi besøk på standen vår av to trivelige storfebønder fra sør i Hedmark. Vi ble enige om at vi skulle sende dem noen nye storfeklaver når vi kom hjem – men lappen vi hadde skrevet opp navna deres på, var borte … En avtale er en avtale, og når vi har lovet å sende ut nye klaver, så gjør vi det. Men nå var altså gode råd dyre.

Etterlysning
Sakens kjerne

En rygg og et ansikt i profil …

Tilfeldigvis hadde salgssjef Pål tatt bilde av standen vår akkurat mens utviklingssjef Bjørn var i prat med de to karene.

Etterlysning

Så da hadde vi i det minste et bilde å gå etter (sjøl om vi vel strengt tatt bare hadde en blåkledd rygg og et ansikt i profil).

De tider er heldigvis forbi at man må sende ut «dusørjegere» for å finne folk, så vi fant ut at vi skulle «etterlyse» de to karene på OS ID-sida på Facebook, og på Facebook-gruppa «Venner av norsk landbruk». Og da begynte ballen å rulle. Fort!

Det deles!

På kort tid ble innlegget på vår egen Facebook-side sett over fem tusen ganger, takket være at flere av følgerne våre delte statusen vår på sine egne sider. På «Venner av norsk landbruk» fikk vi kjappe og gode råd om hvilke innstillinger vi burde bruke på posten vår for å kunne dele den og dermed nå ut til flest mulig.

Etterlysning
Og etter kort tid kom den forløsende opplysningen!

Og vips – etter bare trettifem minutter hadde vi svaret. De to vi lette etter var Arne og Gunnar Lyngstad fra Nord-Odal!

Takk til engasjerte og hjelpsomme norske bønder!

Sjølsagt ble vi glade for å finne fram til navna på de to. Men aller gladest ble vi for den helt overveldende responsen som mange bønder der ute ga på en kanskje litt kjedelig status. For et engasjement! For en hjelpsomhet!

Pussig nok handla det forrige blogginnlegget vårt om det gode samarbeidet vi har hatt med norske bønder i nærmere 80 år. Og nå på mandag viste altså dette samarbeidet seg i praksis – på en svært så moderne og sosial måte!

Så nok en gang: Takk til dere alle!

PS: Han som førte oss fram til de to blad Lyngstad, har så klart fått tilsendt en liten oppmerksomhet fra oss som velfortjent takk for hjelpa 🙂

about marie