1. Slik merker du lamma dine

Denne filmen viser korrekt øremerking med merkene Combi E23® og Combi 2000® Mini. Riktig påsetting av øremerkene er skånsomt for lammet og gir mindre risiko for irritasjon og infeksjoner. Når merket settes ordentlig i øret, sitter det også bedre.

Vil du vite mer om reglene for øremerking av småfe? Vi har laga en enkel oversikt over regelverket.

PS: Visste du at alle tappdelene i Combi 2000®-serien i fjor fikk 2 mm lengre stamme? Dette gir mer luft til øret, noe som er en fordel når sårhullet i øret skal gro etter merking. Risikoen for hudirritasjon reduseres, og samtidig forbedres merkets sitteevne. Det er også gjort forsterkninger i selve tappdelen. Bedre materialflyt i overgangen mellom merkeplata og stammen gir et sterkere øremerke, slik at det er mindre fare for at merket knekker.

2. Kjekt å ha!

5 smarte tips til lamminga

Vi har samla en del utstyr det er greit å ha tilgjengelig under og etter lamming. Disse produktene bestiller du på nettsida vår, eller ved å ringe oss på tlf. 62 49 77 00. Du kan også sende en e-post til post@osid.no.

3. Slik overfører du lammingsdata fra leseren til Sauekontrollen

Leseren HHR 3000 Pro er integrert mot Sauekontrollen og Led-Sau, slik at det blir enda lettere å bruke opplysningene du registrerer i leseren til dokumentasjon og rapportering.

Denne filmen viser hvordan du overfører data fra lamminga fra leseren til Sauekontrollen ved hjelp av programmet HHR Animalia.

4. Slik overfører du veiedata fra leseren til Sauekontrollen

Det er både lettvint og sikkert å registrere veiing med HHR 3000 Pro og rapportere data videre inn til Sauekontrollen, via HHR Animalia. Denne filmen viser deg hvordan du overfører opplysninger fra veiing fra HHR 3000 Pro til Sauekontrollen.

5. Fersk eier av en HHR 3000 Pro? Slik kommer du i gang med å bruke den!

HHR 3000 Pro er konstruert for å tåle krevende forhold i fjøset. Med denne får du utnyttet mange av mulighetene som ligger i elektronisk øremerking.

For å kunne overføre data mellom leseren HHR 3000 Pro og Sauekontrollen, må du installere HHR Animalia på pc-en din. Denne filmen viser deg hvordan du gjør det.

HHR Animalia laster du ned her.

Og som alltid: Er det mer du lurer på, må du svært gjerne kontakte oss i OS ID!

Høstens sauemerketilbud fra slakteriet ditt og OS ID kan du få på e-post i stedet for på papir. Når du får tilbudet rett i innboksen din, forbruker vi mindre papir og sparer miljøet for unødvendig transport.

about marie