1. Slik merker du lamma dine

Denne filmen viser korrekt øremerking med det elektroniske merket Combi E23 og det ikke-elektroniske merket Combi 3000 Mini. Riktig påsetting av øremerkene er skånsomt for lammet og gir mindre risiko for irritasjon og infeksjoner. Når merket settes ordentlig i øret, sitter det også bedre.

Vil du vite mer om reglene for øremerking av småfe? Vi har laga en enkel oversikt over regelverket.

PS: Visste du at vi i høst lanserte det nye øremerkeystemet Combi 3000? Combi 3000-merkene er enda sterkere og lettere å sette i øret, og de har kvaliteter som gir bedre dyrevelferd.

2. Kjekt å ha!

Vi har samla en del utstyr det er greit å ha tilgjengelig under og etter lamming. Disse produktene bestiller du i nettbutikken vår, eller ved å ringe oss på tlf. 62 49 77 00. Du kan også sende en e-post til post@osid.no.

Nyttig utstyr til lamminga 2019

 

3. Slik overfører du lammingsdata fra leseren til Sauekontrollen

Leseren HHR 3000 Pro er integrert mot Sauekontrollen og Led-Sau, slik at det blir enda lettere å bruke opplysningene du registrerer i leseren til dokumentasjon og rapportering.

Denne filmen viser hvordan du overfører data fra lamminga fra leseren til Sauekontrollen ved hjelp av programmet HHR Animalia.

4. Slik overfører du veiedata fra leseren til Sauekontrollen

Det er både lettvint og sikkert å registrere veiing med HHR 3000 Pro og rapportere data videre inn til Sauekontrollen, via HHR Animalia. Denne filmen viser deg hvordan du overfører opplysninger fra veiing fra HHR 3000 Pro til Sauekontrollen.

5. Fersk eier av en HHR 3000 Pro? Slik kommer du i gang med å bruke den!

HHR 3000 Pro er konstruert for å tåle krevende forhold i fjøset. Med denne får du utnyttet mange av mulighetene som ligger i elektronisk øremerking.

For å kunne overføre data mellom leseren HHR 3000 Pro og Sauekontrollen, må du installere HHR Animalia på pc-en din. Denne filmen viser deg hvordan du gjør det.

HHR Animalia laster du ned her.

Og som alltid: Er det mer du lurer på, må du svært gjerne kontakte oss i OS ID!

10 kjappe fakta om OS ID

 

about marie